Ove subote, kod Vidikovca u parku Maksimir okupio se velik broj građana, na prvom Festivalu zdravlja posvećen očuvanju zdravlja i jačanju imuniteta.

 

Posjetitelji su mogli slušati panel izlaganja o mentalnom zdravlju „Kako ostati normalan u nenormalnim vremenima“ u organizaciji Grada Zagreba i Gradskog ureda za zdravstvo, „Prevencija , a ne komplikacije“, Hrvatskog liječničkog društva, na temu cijepljenja u vrijeme pandemije.

Na panel diskusiji „Kretanje je pola zdravlja“ moglo se čuti o važnostima kretanja, održavanju tjelesne mase i prehrani u ovim za sve nas „novim vremenima“, a posjetitelji su imali priliku upoznati se i s primjenom CBD-a, sastojka sve više korištenog u kozmetici i medicini.

O temi kako spriječiti kardiovaskularne bolesti i zašto je unatoč pandemiji važno odlaziti na redovite preglede, moglo se čuti na panel diskusiji „Primimo zdravlje k srcu“ , a na panel diskusiji „Kako koža reagira na stres“ govorilo se o problemima suhe kože, atopijskog dermatitisa, seboričnog vlasišta te akni.

U pauzama od predavanja na zanimljivim radionicama posjetitelji su imali priliku slušati o tehnici disanja, pravilnom sjedenju, dojenju, pripremi zdrave hrane i brojnim drugim temama.

ŽELJKO KRZNARIĆ

FOTO ZAGREB HR

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here