LOVAČKI SAVEZ GRADA I GRAD ZAGREB SKLOPILI SPORAZUM

Grad Zagreb i Lovački savez Grada Zagreba sklopili su Ugovor o povjeravanju provedbe Programa zaštite divljači za dio parka prirode “ Medvednica “ – Grad Zagreb za razdoblje 2020/2021. do 2029/30. Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednik Lovačkog saveza Grada Zagreba Miljenko Kruc.

„Drago mi je da smo ovim Ugovorom potvrdili desetogodišnju dobru suradnju između Grada i Lovačkog saveza Grada Zagreba. Zadaća lovaca je da brinu o ravnoteži flore i faune te da stanu na kraj krivolovcima i onima koji bi uništavali tu ravnotežu. Zahvaljujem svima koji su pripremili ovaj Ugovor i neka suradnja u narednih deset godina bude još bolja“, poručio je gradonačelnik Bandić koji je i sam član Lovačkog društva Prepelica u Sesvetama.
 
„Nadam se da će Lovački savez, skupa sa sedam domicilnih lovačkih udruga, uspjeti smanjiti štete nastale na poljoprivrednim kulturama. Ovim novim Programom je to uređeno, a lovci će dati sve od sebe da se Program provede u cijelosti“, istaknuo je predsjednik Lovačkog saveza Grada Zagreba Miljenko Kruc.

Prema potpisanom ugovoru, provoditelj Programa je Lovački savez Grada Zagreba u suradnji sa sedam lovačkih udruga.

ŽELJKO KRZNARIĆ
FOTO ZAGREB HR