foto: izvor Kerempuh

KEREMPUHU ŠEST NAGRADA NA 44. DANIMA SATIRE FADILA HADŽIĆA

Svečanom dodjelom nagrada i koncertom Maje Posavec, u subotu, 26. rujna, zatvoreni su 44. Dani satire Fadila Hadžića.

Velika nagrada Večernjeg lista za najbolju predstavu u cjelini pripala je Kerempuhovoj predstavi “Ja od jutra nisam stao” Une Vizek u režiji Nane Šojlev, koju je žiri festivala ocijenilo djelom koje beskompromisno tjera publiku na ozbiljno promišljanje, istodobno nudeći vrhunsku zabavu.
“Predstava je to u kojoj baš sve – štima: od precizne i promišljene režije, do vrhunskih glumaca koji su se svojim likovima dali do zadnje kapi krvi, suza i znoja”, stoji u obrazloženju žirija.

Autorica Una Vizek osvojila je nagradu za najbolji tekst ove predstave, a ansamblu “Ja od jutra nisam stao” su pripale i dvije glumačke nagrade – Jerku Marčiću dodijeljena je Nagrada Ivo Serdar za ulogu koju je publika najbolje prihvatila, dok je Marko Makovičić nagrađen Nagradom za najbolju sporednu mušku ulogu.

‘Ja od jutra nisam stao’ / foto: izvor Kerempuh

Nagradu za najbolju režiju osvojila je mlada redateljica Marina Pejnović za Kerempuhovu predstavu “Bilježnica Robija K.” Viktora Ivančića, dok je Linda Begonja za uloge mame i učiteljice Smilje u ovoj predstavi nagrađena Nagradom za najbolju žensku ulogu.

Nagrada za najbolju mušku ulogu Mladen Crnobrnja Gumbek dodijeljena je Draženu Šivaku za uloge u predstavi Darija Foa ‘Mistero Buffo’ u režiji Lee Delong i izvedbi Grupe u koprodukciji s Triko Cirkus Teatrom iz Zagreba.

Ugu Koraniju pripala je Nagrada Sabrija Biser mladom glumcu do 28 godina za ulogu Veršinina u autorskom projektu Bobe Jelčića ‘Tri sestre’ prema drami Antona Pavloviča Čehova u izvedbi Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, a za ulogu Olge u istoj predstavi nagrađena je Nina Violić  za najbolju sporednu žensku ulogu.

Dodijeljena je i posebna nagrada za specijalno postignuće, i to za kolektivnu igru glumačkom ansamblu predstave ‘Dijete našeg vremena’ Ivane Vuković u režiji Helene Petković i izvedbi Play Drame iz Splita.

O nagradama je odlučivao Ocjenjivački sud u sastavu: Dijana Vidušin, glumica i predsjednica žirija, Tamara Damjanović, redateljica i Bojana Radović, urednica i kazališna kritičarka Večernjeg lista.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here