Na datume kada se trebao održati popularni ZeGeVege festival, udruga Prijatelji životinja je na zagrebački Trg bana Jelačića postavila vizualno atraktivnu instalaciju koju čini pet dvometarskih stupova s 15 edukativnih panoa. VegeEDU instalacija by ZeGeVege.

Osim recepata, korisnih savjeta i preporuka knjiga i filmova s tematikom prava životinja i veganstva, na njima  se moćglo saznati više o održivom življenju te kako veganska hrana može usporiti globalno zatopljenje, poboljšati naše zdravlje, poštedjeti šume, izvore pitke vode i mora, spriječiti glad u svijetu i spasiti milijarde životinja.

Na VegeEDU vizualimamogle su se naći i preporuke za filmove i knjige, kuharski savjeti i recepti, kao i izdašan popis biljnih verzija za namirnice životinjskog podrijetla. Prijatelji životinja vjeruju da  se sve dojmio i veliki šestmetarski trodimenzionalni natpis o prehrani budućnosti, a posjetitelj su  se mogli  fotografirati uz instalaciju i uzeti kupone s popustom na veganske proizvode sponzora instalacije.

„Kako smo zbog nemogućnosti ispunjavanja protuepidemijskih mjera morali otkazati ZeGeVege festival, koji inače posjeti više od 50 tisuća ljudi, pripremili smo privlačnu i motivirajuću instalaciju s ciljem promicanja održivog življenja za sve one kojima je ZeGeVege već 12 godina zaredom neizostavna veganska oaza u srcu Zagreba. U sklopu VegeEDU instalacije vijorit će se zastave ZeGeVege festivala i V-oznake koja omogućava potrošačima lako prepoznavanje proizvoda bez sastojaka životinjskog podrijetla”, pojašnjavaju Prijatelji životinja.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here