Koncert koji publika željno iščekuje: 52. stavak Urban&4 & Ante Gelo & gudački orkestar

0

U subotu, 19. rujna 2020.g. u 20.30 sati kraj Exporta na riječkoj Delti, u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, održat će se koncert 52. stavak, u izvođenju Urbana&4, Ante Gela i gudačkog orkestra, okupljenog posebno za ovu prigodu.

Na koncertu će biti izvedene neke od najpoznatijih pjesama Urbanove karijere,  počevši od legendarnih hitova grupe Laufer poput Moje vode, preko Astronauta i Mjesta za mene, pa sve do recentnih izdanja koja su u vrlo kratkom vremenu osvojila publiku, kao što su Iskra, Div ili Nitko osim nas.

Publiku, dakle, očekuje svojevrsni presjek dosadašnje karijere Damira Urbana, tj. niz dobro znanih hitova, ali u nešto drugačijoj izvedbi i s potpuno novim aranžmanima, koje je za ovu priliku osmislio iznimni gitarist, skladatelj i aranžer Ante Gelo.
Spoj klasičnih instrumenata i instrumenata suvremene glazbe i ovom će prilikom dokazati kako se radi o bezvremenskim pjesmama.

Koncert 52. stavak, svojevrsna je riječka verzija izvanrednog nastupa Urbana&4 sa Zagrebačkom filharmonijom, koji se početkom srpnja prošle godine održao u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Taj je koncert, podsjetimo, zabilježen i na istoimenom live albumu u izdanju Croatia Recordsa te je osvojio čak 5 diskografskih nagrada Porin, što je najveći broj kipića koji je dosad za isto izdanje došao u Urbanove ruke.

Ipak, ovo je drugi grad i neko drugo vrijeme u kojem živimo, pa će doživljaj biti potpuno drugačiji, obećaje Damir Urban, koji je pred riječkom publikom sa svojom ‘četvorkom’ posljednji put svirao u prosincu 2019. godine, na koncertu održanom u Pogonu kulture.
Svjestan sam da puno ljudi razmišlja o tome što je točno taj 52. stavak iz naziva, ali neka ih to ne brine, bit će vremena za otkrivanje tajni, s veseljem konstatira Urban, koji 19. rujna željno iščekuje svoju vjernu publiku pokraj Exporta na Delti, koji je postao novo gradsko kulturno središte.

Zbog velikog interesa publike za koncertom Urbana &4, Ante Gela i gudačkog orkestra, mjesta na koncertu 52. stavak bit će stajaća, uz poštivanje svih aktualnih mjera za suzbijanje zaraze COVIDOM-19. Ograničeni broj sjedećih mjesta bit će dostupan osobama s invaliditetom i starijim osobama, a za publiku je osigurano i 70 barskih stolova na prostoru ispred pozornice kraj Exporta na riječkoj Delti.

Ulaznice za koncert 52. stavak mogu se nabaviti u sustavu Entrio, po cijeni od 130 kuna u pretprodaji odnosno po 150 kuna na dan koncerta.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here