Na Pongračevu u Baštijanovoj ulici danas je položen kamen temeljac za novu područnu školu u koju će u prvoj fazi biti nastava za učenike od prvog do četvrtog razreda.


„Stara poslovica kaže da sa znanjem, dolazi i imanje. Ova je investicija dokaz da nam je  obrazovanje prioritet te da Grad Zagreb prepoznaje potrebe svojih građana. Kontinuirano ulažemo napore za stvaranje boljih uvjeta života, školovanja i sigurnosti za svoju djecu i žitelje.“ rekao je tom prilikom gradonačelnik Milan Bandić.


Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić je naglasio da će nova škola biti opremljena s osam klasičnih učionica, četiri specijalizirane učionice, kuhinjom, knjižnicom i sportskom dvoranom skupa s pratećim administrativnim prostorima. „Dok se ne formira kao jedinstvena škola, djelovat će kao dio škole Augusta Šenoe. Po završetku radova, škola će imati kapacitet od 12 odjela za učenike od 1. do 4. razreda te nakon završetka druge faze izgradnje još toliko razrednih odjela za učenike od 5. do 8. razreda. Zamišljeno je da škola u konačnici radi u jednoj smjeni“, rekao je pročelnik.


Predsjednik Gradske četvrti Trešnjevka – sjever Ivan Butorac je istaknuo da je Pongračevo mlado naselje s velikim brojem djece. „Osnovna škola Augusta Šenoe je već dosegla svoje kapacitete. Jedan dio djece je dosada pohađao školu u OŠ Ljubljanica, koja je također prilično popunjena. Završetak radova i otvorenje nove škole očekujemo do početka nastavne godine 21./22.“, rekao je.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here