Gradonačelnik Milan Bandić i pročelnik ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, posjetili su dječji vrtić Bukovac koji se obnavlja nakon šteta nastalih u potresu u ožujku ove godine.

Ravnateljica DV Bukovac Gordana Lukačić je objasnila da je zgrada u kojoj je smješten vrtić oštećena tijekom potresa. „Radovi na rekonstrukciji šest sanitarnih čvorova i dva glavna ulaza u vrtić su pri kraju. Zamijenjeni su stropovi, obnovljeni zidovi te je postavljena nova stolarija. U ponedjeljak će zadnje dvije sobe biti gotove, a redovni rad vrtića počinje u utorak 1. rujna“, rekla je.


„Od ukupno 435 obrazovnih objekata, njih 175 smo bili primorani obnoviti uslijed potresa. Od toga, samo njih 14 neće biti uporabljivo do početka školske godine“, naglasio je gradonačelnik Bandić. „Zahvaljujem suradnicima, izvođačima radova, gradskim službama i naročito građanima na strpljenju. Unatoč raznim nedaćama, školsku godinu ćemo započeti u normalnim uvjetima“.


„Zgrada je dobila žutu oznaku. Procjena ukupne štete na zgradi iznosi oko milijun kuna“, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić. „DV Bukovac jedan je od 160 objekata osnovnih i srednjih škola te vrtića na kojima su predviđeni radovi rekonstrukcije do početka školske godine. Unatoč potresu i pandemiji, Grad je nastavio i s izgradnjom novih objekata tako da će do kraja listopada svoja vrata otvoriti pet novih dječjih vrtića“ najavio je pročelnik Lovrić.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here