Na Zrinjevcu je u srijedu navečer otvoren međunarodni ulični festival 24. Cest is d’Best, koji traje do nedjelje pod sloganom “Zagreb is d’Best” . Manifestaciju je koncertom otvorio Stjepan Jimmy Stanić a brojni su posjetitelji i zaplesali . Na Zrinjevcu će  se svake večeri održavati plesnjaci.

Glavne festivalske pozornice bit će na Zrinjevcu, Trgu Europe i Cvjetnom trgu, a građani će nastupe cirkuskih, likovnih i glazbenih umjetnika također moći doživjeti u Bogovićevoj, Gajevoj, Praškoj i Tkalčićevoj ulici.

Program za najmlađe također se održava na Zrinjevcu, gdje će svakoga dana od 10 sati biti organizirane likovne, eko i edukativne radionice, a kasnije će svi posjetitelji moći učiti osnovne cirkuske vještine poput žongliranja, vrćenja koluta, hodanja po žici ili plesa na svili.

Za djecu će biti organizirane kazališne, lutkarske i cirkuske predstave, a svim posjetiteljima bit će dostupni sportski rekviziti za rekreaciju i zabavu na travi.

Na Trgu Europe bit će smještena pozornica na kojoj će nastupati Bosak & The Second Hand Band (četvrtak), Mangroove (petak), Ljetno kino (subota) te elektronski duo Cura & Dečko (nedjelja). Svi koncerti počinjat će u 21 sat.

Cvjetni trg u poslijepodnevnim će satima posjetiteljima ponuditi nekoliko sati svirke u “režiji” uličnih svirača na tzv. “tepih pozornici”, dok su večernji sati rezervirani za nastupe cirkuskih umjetnika. Ove godine festival će ugostiti desetak stranih i stotinjak domaćih glazbenih, likovnih i scenskih umjetnika.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here