Predstavljanje novog albuma legendarnih riječkih „Putokaza“ – 14. kolovoza na Velikom Brijunu

0

U petak, 14. kolovoza na Velikom Brijunu legendarni riječki “Putokazi” glazbenoj javnosti predstavljaju svoj novi, 14. album imena “Meandri”. Koncert će se održati u dvorištu Etnografskog muzeja na Velikom Brijunu, u organizaciji kazališta Ulysses. Brod iz Fažane polazi u 20:00 sati

Ova jedinstvena glazbena pojava na sceni punih trideset i šest godina postojanja, iz albuma u album, iz generacije u generaciju, kroz više od 400 pjevača hrabro istražuje, promišlja glazbu izvan okvira i s prepoznatljivim osmijehom čuva ono što se danas rijetko nailazi – predanost ideji i pristup izbrušen do savršenstva.

“Odlučili smo zagrebati najdublje. Dosljedni sebi, uronili smo u novi projekt od Početka do Smrti. Skladbe u Meandrima Putokaza su putovanja koja izmjenuju tijek, korita Rječine, oštro i krivudavo s promjenama pravca, ali uvijek s konačnim ciljem. Konačnim poput Smrti, koja je uvijek na koncu novog početka. Nestaje svijet pravih vrijednosti, bilo kakvih ustvari. Glazba, uronjena u konzumerizam, postaje samo zrcalom vremena. Ne poštuje se više Nikoga i Ništa. Nismo nimalo ponizni, ni na kratko, treptaja tren. Dok, tek ponekad, osluhnemo deja vu melodiju pjesme koju je pjevala naša Baka, vrijeme je za krik. Za potragu za izgubljenim nama Samima. Za ljubavlju, suradnjom, dobrim i Svjetlom. Ako nisi upoznao tamu, nećeš znati cijeniti Svjetlost. Ako ne poštuješ Tugu i Smrt, nećeš znati poštovati Život.”, kažu o novom projektu Putokazi.

Glasovnu izvedbu pjevača Putokaza u “Meandrima” prate autohtoni žičani instrumenti i udaraljke u tradicionalnim ritmovima Primorja, Hrvatske, ali i svih strana svijeta u jedinstvenoj cjelini koja pršti vrhunskom izvedbom. Scenski pokret osmislio je koreograf Benjamin Hrupački, a styling pjevača stilisti Igor Dobranić i Tajči Čekada.

Autorica je Miranda Đaković, instrumentalne aranžmane postavili su Zoran Majstorović i Iztok Turk.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here