10.04.2020 .,Zagreb - Konferencija za medije Stozera civilne zastite grada Zagreba i gradonacelnika Milana Bandica. Milan Bandic. Foto: Davor Pongracic / CROPIX / POOL

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani!
Dragi hrvatski branitelji!

Od srca vam čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!
Slaveći 25. obljetnicu Oluje sjećamo se nedavne prošlosti kada se krvlju branila hrvatska sloboda i kada je teško izborena moderna hrvatska država.

Zahvalnost za slobodu, samostalnost i neovisnost dugujemo prije svega našim braniteljima, a poštovanje prema njima i njihovoj velikoj žrtvi na najbolji način izražavamo tako da svu energiju i znanje, neumorno i s optimizmom, ulažemo u gradnju moderne, demokratske, prosperitetne i uspješne Hrvatske.

Danas kada smo suočeni s globalnom krizom uzrokovanom pandemijom koronavirusa, kad se u našem Zagrebu suočavamo s posljedicama katastrofalnog potresa kakav se ne pamti u posljednjih 140 godina – više no ikad trebamo zajedništvo i solidarnost – vrijednosti koje su u Domovinskom ratu bile zalog uspjeha.

Samo zajedno i okrenuti budućnosti, u demokratskom ozračju otvorenosti, tolerancije i solidarnosti, naći ćemo odgovore na izazove našega vremena, stvoriti uvjete da na pravi način iskoristimo sve potencijale, promičemo rad, znanje, odgovornost, kreativnost i kompetenciju, a mladima osiguramo budućnost i ostanak u zemlji u kojoj će svatko od njih imati priliku ostvariti svoje snove i ambicije.

To dugujemo njima, to dugujemo sebi, to dugujemo ponajprije hrvatskim braniteljima koji su svoje živote utkali u temelje naše Domovine!

Stoga vas pozivam, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, da prisjećajući se Oluje i barjaka istaknutog na kninskoj tvrđavi i mi danas ponosno istaknemo zastave na domove – jer slavimo veliki blagdan naše slobode i neovisnosti.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here