U sklopu manifestacije Art Park Zagreb u parku Ribnjak podružnica Čistoća je održala radionicu na temu postupanja s otpadnom plastikom u cilju povećanja svjesti o zagađenju plastikom.
 
Glavni cilj radionice je informiranje i educiranje građana o sprječavanju nastanka otpadne plastike, odvojenom skupljanju otpada i odgovornom postupanju s otpadom.
 
Svim zainteresiranim građanima omogućeno je da se kroz razgovor, uz brojne edukativne materijale upoznaju s odvojenim skupljanjem otpada i odgovornim postupanjem s otpadom.
 
Kroz malu školu razvrstavanja otpada građanima je prikazano kako koristiti dodijeljene spremnike, koju vrstu otpada odložiti u koji spremnik, što odložiti u reciklažna dvorišta, kada i koga zvati kada su spremnici puni te brojni drugi primjeri.

Radionice su prilagođene i za djecu koja su se zabavljala crtajući, igrajući društvenu didaktičku igru „Ekodrom“ te računalnu igru „Ekoforija“  u eko kutku male škole čistoće.
 
Kako bi građane potaknuli na što manje korištenje plastičnih vrećica, organizatori su prisutnima dijelili platnene vreće.
ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here