Zagrebački holding, podružnica Čistoća će u utorak od 15 do 17 sati, u sklopu manifestacije Art Park Zagreb u parku Ribnjak održati radionicu na temu postupanja s otpadnom plastikom u cilju povećanja svjesnosti javnosti o zagađenju plastikom.

Glavni cilj radionice je informiranje i educiranje građana o sprečavanju nastanka otpadne plastike, odvojenom skupljanju otpada i odgovornom postupanju s otpadom.

Svi zainteresirani građani mogu kroz igru i razgovor, uz brojne edukativne materijale upoznati se s sprečavanjem nastanka otpada, odvojenim skupljanjem otpada i odgovornim postupanjem s otpadom.

Radi se o maloj školi razvrstavanja otpada i educiranju građana kroz praktične primjere kako koristiti dodijeljene spremnike, koju vrstu otpada odložiti u koji spremnik, što odložiti u reciklažna dvorišta, kada i koga zvati kada su spremnici puni i sva ostala pitanja. Radionice su prilagođene i za djecu koja se mogu zabaviti crtajući u eko kutku male škole čistoće i igrajući društvenu didaktičku igru „Ekodrom“ i računalnu igru „Ekoforija“. Građani ćemo dijeliti i prigodne platnene vreće kako bi ih potaknuli na manje korištenje plastičnih vrećica.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here