RIJEKA 2020 – ‘U HARTERU NA KVARTERU’ U EPIZODI: ULIČNI SPORT

0

U subotu, 4. srpnja 2020.g. od 10.00 do 21.00 sat na prostoru bivše riječke tvornice papira – Hartere, održat će se nastavak programa U Harteru na Kvarteru, u epizodi: Ulični sport, u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture.

Zajednica u nastajanju – Mjesni odbor Hartera time nastavlja s aktivnostima kojima je cilj predstaviti neke od brojnih mogućnosti za koje je prostor Hartere idealan.

Posjetitelje očekuje vođena planinarska šetnja do Žaklja, mala radionica urbanog penjanja, prezentacija Skateboard kluba Kvarner, Mali buvljak za djecu i Veliki buvljak, rekreacija, urbana biciklistička tura od Konta do Hartere, a Kortil uživo nastavlja radove na izradi klupice.
Također, svi su pozvani pridružiti se cjelodnevnoj akciji čišćenja, uz vlastite maskice i rukavice te zaigrati jedan od uličnih sportova, kao što su badminton, gumi-gumi, frizbi, školicu i slično. Organizatori poručuju kako je u Harteri uvijek moguće i roštiljanje, a osiguran je roštilj i ugljen.

Sve informacije dostupne su i na www.mohartera.org

Projekt Kvartera zajednički provode udruga Urbani separe, DeltaLab – Centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam Sveučilišta u Rijeci, Centar za umjetnost i urbanistiku iz Berlina, međunarodna mreža CityToolbox i Goethe-Institut Kroatien.
U projektu sudjeluju brojne riječke organizacije, udruge, građanske inicijative i pojedinci, kao što su Galerija Kortil by Hrvatski kulturni dom na Sušaku, Skateboard klub Kvarner, Kreativni kolektiv KOMBINAT, Pčelarska udruga “Milutin Barač”-Rijeka, Savez udruga Molekula (@Riuse centar), Tranzicijska inicijativa Rijeka, Cafe Bar Skradin, Radio Roža i Kvart za 5, kao dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, u sklopu programskog pravca Slatko i slano.

Raspored događanja:

10.00 sati
Vođena planinarska tura od “Planinarskog doma” iza Marganova do Žaklja.
Voditelji: Silvio Kezele i Zoran Dorčić, Urban Hartera Climbing Crew iz alpinističkog odsjeka Planinarskog društva PD Kamenjak. Polaznici i polaznice trebaju ponijeti cipele/tenisice s nešto debljim džonom. Trajanje 1 – 1.5h.

17.00 sati
Vožnja za urbane bicikliste od Konta do Hartere: critical mass bike tura

17.00 sati
Kortil uživo: radovi oko buduće klupe za sjedenje uz Rječinu. Čišćenje prostora od korova i smeća te pripreme za postav klupe. Uslijedit će akcija prikupljanja pločica po Harteri kojima će se, dva tjedna kasnije, obložiti klupa

17.15 sati
Mala škola penjanja na terasi Marganova. Vode: licencirani vodiči Silvio i Zoran iz Urban Hartera Climbing Crewa. Potrebne su tenisice s ravnim džonom, a aktivnost je namijenjena svima, bez obzira na iskustvo.

18.00 sati
Mali i Veliki buvljak. Mali buvljak, koji posljednjih nekoliko godina uspješno organizira Urbani separe, dječji je buvljak na kojem djeca razmjenjuju ili prodaju svoje igračke, stripove i slikovnice drugoj djeci. Odrasli/veliki pozvani su da na buvljak ponesu što god žele prodati a mogu donijeti u Harteru.

19.00 sati
Ćakula Mjesnog odbora Hartera

U večernjim satima nastavit će se druženje na terasi, gdje će biti spontano skateboard okupljanje uz vožnju na mini rampi.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.
Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here