Na križanju Mirogojske i Rockfellerove jutros je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, zajedno s članovima obitelji Lang, otvorio novouređeni dio Parka Slobodana Langa, istaknutog zagrebačkog liječnika i humanistu.

„Danas otvaramo ovaj prelijepi park posvećen velikom Slobodanu Langu, a uskoro ćemo ovdje postaviti i njegovu bistu. Bio je veliki humanitarac i intelektualac, ali prije svega veliki čovjek. Hvala mu na svemu što je učinio za Zagreb i za Hrvatsku!“, poručio je gradonačelnik Bandić.Ravnateljica Škole Narodnog zdravlja Andrija Štampar  Mirjana Kujundžić Tiljak je istaknula da je Slobodan Lang bio jedan od najvećih hrvatskih liječnika, humanista i boraca za ljudska prava. „Nesebično je prenosio svoje znanje, napisao mnoštvo radova, predavao na svjetski poznatim fakultetima i još puno toga. Vjerujem da bi on rado s nama sjedio na klupicama u ovom krasnom parku, da bi smišljao nove ideje i poticao nas da se družimo, uvažavamo i budemo bolji ljudi. Zahvaljujemo gradonačelniku koji je svesrdno prihvatio našu inicijativu za izgradnju ovog parka.“, rekla je ravnateljica.

Inicijativa za uređenje parka stigla je od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar koja je predstavila ideju da se u Parku postavi bista Slobodanu Langu kao priznanje za njegov dugogodišnji rad u toj Ustanovi.


Radovi na uređenju Parka su obuhvatili čišćenje plohe od zarasle vegetacije i starih i opasnih stabla, uređenje stuba, postavljanje nove rasvjete, ugradnju novih klupa, a posađena su i nova stabla.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here