Iz Histriona nam stiže prva najava ovogodišnjerg 35. zagrebačkog Hustrionskog ljeta. Počele su pripreme za ljeto koje će trajati od 16. srpnja do 05. rujna. Ove godine će na ljetnoj pozornici Opatovina igrati predstava MAČAK U VREĆI Georgesa Feydeaua u režiji Damira Lončara, a svečana premijera i otvaranje ljeta će biti u subotu 18. srpnja u 21h. Pretpremijere će biti 16. i 17. srpnja u 21h.

Nema sumnje da će i ova, kao i prošlogodišnja predstava Fine strine s Opatovine izazvati veliko zanimanje Zagrepčana a predstava će igrati svaki dan osim nedjeljom i ponedjeljkom. Od 16. srpnja do 15. kolovoza će predstave igrati u 21 sat, a od 18. kolovoza do 5. rujna u 20 sati.

 U predstavi igraju  Barbara Vicković, Franjo Kuhar, Filip Juričić, Davor Svedružić, Dajana Čuljak, Ana Herceg, Ognjen Milovanović, Martin Kuhar

Komedija je napisana 1888. godine, ali vrlo je aktualna i danas pa se čini kako nam je Feydeau suvremenik. Govori o bogatima koji imaju novac i moć, a iznad svega sebi i bližnjima žele, po svaku cijenu i na bilo koji način, osigurati prestiž. Odnosno govori o kritici kapitalizma, a ova je predstava veseli način pozdravljanja i mahanja mu do on nestaje… Ovo je u prvom redu i komedija zabune koja će vas razveseliti i nasmijati bez previše moraliziranja i dubokih promišljanja, baš zato što nas iznimno podsjeća na ono što svakodnevno gledamo i o čemu svakodnevno slušamo, odnosno na činjenicu kako je od 1888. do danas, većina stvari u društvu ostala ista ili vrlo slična… Govori o kritici snobizma u kojoj glavni lik Pacarel (koji je svoje bogatstvo zgrnuo proizvodeći i prodajući šećer), želi producirati premijeru opere koju je, preradivši Goundova FAUSTA (!!!), skladala njegova kćerka. Povodom toga Parcel od svojeg prijatelja Dufausseta traži da za glavnu ulogu angažira proslavljenog francuskog tenora Dujetona… No, kad u Pariz stigne Dufauestov sin, Parcel ga zamjenjuje za Dujetona i s njim potpisuje ugovor iz čega će proizaći mnoštvo problema i komičnih situacija

Uskoro će uslijediti i tiskovna konferencija na kojoj će se opđirnije govoriti o predstavi. Uglavnom čeka nas još jedno uspješno Histrionsko ljeto.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here