”Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša nema prigodnijeg poklona Javnoj ustanovi Maksimir od ovog električno vozilo! Neka služi svima, a posebno najpotrebitijim u kretanju parkom i njegovom razgledavanju ”, istaknuo je gradonačelnik Bandić, koji je u petak uručio ključeve eektričnog vozila za osobe sa smanjenom pokretljivošću i tjelesnim invaliditetom Javnoj ustanovi Maksimir, a sve to u sklopu projekta Gradski prizori u prirodi.

.S ovim vozilom cilj je osvijestiti javnost o potrebi povećanja dostupnosti prirode i zaštićenih područja osobama s tjelesnim invaliditetom i smanjenom pokretljivošću.
Projekt provode Ustanova ZOO Zagreb i JU Maksimir, a sastoji se od sedam infrastrukturnih zahvata: sanacije 1. i 2. jezera, rekonstrukcije mosta i slapišta, sanacije kanala u ZOO-u sa izgradnjom interpretacijskog centra zaštićene faune Hrvatske s fokusom na medvjede, sanacijom kanala s prikazom vodenog staništa, opremanje centra za istraživanje urbane bioraznolikosti i ugradnje brojača.
Nositelj projekta je Grad Zagreb u suradnji sa JU Maksimirom, u partnerstvu s Hrvatskim savezom gluhoslijepih osoba Dodir, Udrugama Biom i Vjetar u leđa.
ŽELJKO KRZNARIĆ
FOTO: ZAGREB.HR

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here