U posljednja 24 sata u Zagrebu nema novooboljelih od Covida-19 te je ovo već 11. dan bez novih slučajevarečeno je dnas na tiskovnoj konferenciji gradskog stožera. Trenutačno je u Zagrebu osmero pozitivnih na koronavirus, bez evidentiranih kršenja mjera Nacionalnog stožera i bez novoodređenih mjera samoizolacije. Zahvaljujući ovakvoj situaciji, ovog tjedna prestaju raditi trijažne ambulante domova zdravlja pa će se testiranja obavljati samo u NZZJZ Dr. Andrija Štampar. U Zagrebu je do danas testirano više od 13 000 osoba, što je najviše u Hrvatskoj.

Gradonačelnik se danas osvrnuo i na  Spomenik domovini i na Žičaru čiji se završetak predviđao za Dan Grada, ali, kako je objasnio, projekti kasne zbog situacije s koronavirusom.
Spomenik domovini je zahtijevan projekt čija je staklena stijena naručena iz Kine, a brusit će se u Češkoj. Još nam je samo to ostalo, 95% projekta je gotovo, rekao je gradonačelnik i objasnio da se trenutno uređuje zeleni tepih oko spomenika, a južna strana spomenika biti će iluminirana igrom svjetla i vode. Otvorenje se očekuje u rujnu ove godine. Slično je i sa Žičarom. Početkom srpnja bi trebala biti organizirana probna vožnja u 38 modernih gondola koje bi trebale napraviti svoj prvi krug u duljini od 10 km, a u rujnu bi kompletan projekt trebao biti gotov.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here