Danas je ispred Ribolovno-rekreacijskog centra Granešina započeo EU projekt Udruge športskih ribolovaca invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske 
“Športskom rekreacijom i radom do socijalne uključenosti i kvalitetnijeg življenja”,


Projekt se bavi izazovom psiho-socijalnog osnaživanja i jačanja kvalitete života hrvatskih branitelja i hrvatskih ratnih vojnih invalida. Projekt će odgovoriti na potrebe za ponudom izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske ratne vojne invalide/branitelje iz Domovinskog rata kroz njihovu aktivaciju u športsko-ribolovnim aktivnostima, radnu rehabilitaciju i rekreativno vježbanje na otvorenom.
Cilj Projekta, čija je vrijednost 589.447,42 kn, za koji su dodijeljena bespovratna sredstva Europskog socijalnog fonda u  iznosu od 85%, je doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i unaprjeđenju kvalitete života hrvatskih branitelja kroz uključivanje u aktivnosti športskog ribolova, rekreacije i radne rehabilitacije na otvorenom.

Prisutne je pozdravio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. “S ovim projektom ste omogućili braniteljima i vojnim invalidima da odmore, rehabilitiraju se, uživaju u prirodi i u dobrom društvu na otvorenome. Vi ste to zaslužili. Čestitam svima Dan državnosti i zahvaljujemo našim braniteljima što su 30. svibnja 1990. godine udarili temelje slobodne, demokratske i suverene Hrvatske. Oni su ugradili dio sebe u našu domovinu”, rekao je gradonačelnik.
ŽELJKO KRZNARIĆ

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here