STOJAK- ISTI TRETMAN ZA SVE DJEČJE VRTIĆE

Gradski zastupnik i predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak uputio je na sjednicu Skupštine u četvrtak amandman na Program javnih potreba u predškolskom odgoju Grada Zagreba (točka 6. dnevnog reda 33. sjednice Gradske skupštine) kojim traži da u vrijeme krize uzrokovane virusom COVID-19 i potresom koji je pogodio naš grad, jednak status u financiranju moraju imati i privatni i vjerski vrtići u Zagrebu, kao i oni kojima je vlasnik Grad Zagreb.

“U ovo vrijeme krize ne smije biti nikakve razlike između građana Zagreba! Ako su u vrtićima kojima je osnivač Grad Zagreb roditelji oslobođeni u potpunosti plaćanja boravka svoje djece dokle god vrtići ne smiju raditi, odnosno njihovi troškovi platit će se iz gradskog proračuna, onda se takva mjera mora odnositi i na privatne i vjerske vrtiće u našem gradu, na svu djecu i sve roditelje, bez obzira o kojem i kakvom se vrtiću radi!“, izjavio je Tomislav Stojak, te dodao: „Osim ravnopravnosti djece i roditelja, na taj način sačuvat ćemo privatne i vjerske vrtiće od gašenja i očuvati radna mjesta stotina zaposlenika tih predškolskih ustanova u našem gradu, a to je u ovom trenutku najbitnije“.

Zagrebački HNS-a očekuje od svih u gradu, bez obzira na način održavanja sjednice Skupštine u četvrtak, online ili uživo, da se u ovo vrijeme krize ponašaju odgovorno i mudro, pa stoga pozivamo gradsku vlast na čelu s gradonačelnikom, te sve gradske zastupnice i zastupnike, pogotovo one iz redova skupštinske većine, da se tako i odnose prema građanima svoga grada.

ŽELJKO KRZNARIĆ