Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu Zagrepčankama i Zagrepčanima daruje mini operne spektakle na otvorenom u izvedbi solista Opere.

Od ponedjeljka 4. svibnja, HNK u Zagrebu obilazit će zagrebačke kvartove te omogućiti građanima da sa svojih prozora, terasa i balkona slušaju neke od najatraktivijih opernih arija. Zahvala je to našim sugrađanima koji su u ovim nesvakidašnjim i kriznim vremenima pokazali društvenu odgovornost i ostali u svojim domovima. No, zahvala je to i svim vjernim i novim gledateljima koji su otkad je kazalište prestalo s radom i pokrenulo prikazivanje svojih hit predstava na digitalnim platformama, izvedbe HNK u Zagrebu gledali nevjerojatnih pola milijuna puta.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, do ponovnog otvaranja vrata svoje kuće, ovim putem želi održati dosadašnju iznimno uspješnu komunikaciju  s gledateljima koji će ovaj puta gledajući soliste i slušajući operne arije u svom kvartu, sa svojih balkona, terasa i prozora, osjetiti dah atmosfere poput one jedinstvene u kazališnoj dvorani zagrebačkoga HNK.

Projekt HNK u vašem kvartu realiziran je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba koja će programe popratiti i na svojim internetskim stranicama www.infozagreb.hr te na društvenim mrežama.

Prvi koncert na otvorenom održat će se u ponedjeljak, 4. svibnja u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu s početkom u 20 sati. Građani će sa svojih balkona, prozora i terasa moći uživati u arijama iz poznatih opera poput Don Giovannija, Seviljskog brijača i Trubadura u izvedbi solistice Opere Lane Kos i prvaka  Ljubomira Puškarića.

Stoga, pozivamo  građanke i građane  Zagreba da pjevaju sa solistima zagrebačke Opere, ali sa sigurne udaljenosti, sa svojih balkona, prozora i terasa. Slučajne prolaznike molimo da se pridržavaju mjera zaštite i socijalne distance.
Sve informacije o programu možete pronaći na www.hnk.hr kao i na društvenim mrežama Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

PROGRAM: HNK U VAŠEM KVARTU

 

 1. svibnja u 20 sati
  Zrinjevac, paviljon

  Lana Kos, sopran
  Ljubomir Puškarić, bariton
  Nina Cossetto, klavir

 

 1. svibnja u 20 sati
  Travno, Mamutica

  plato kod KUC Travno (B. Magovca 17)

Ivana Lazar, sopran
Ozren Bilušić, bas bariton
Nina Cossetto, klavir

 

 1. svibnja u 20 sati
  Martićeva 14 D kod Bookse

Valentina Fijačko Kobić, sopran
Dubravka Šeparović Mušović, mezzosopran
Helena Borović, klavir

 

13.svibnja u 20 sati
Vrbani, park kod shopping centra Point
Rudeška cesta 169 A

Ivana Lazar, sopran
Davor Radić, bariton
Vjekoslav Babić, klavir

 

 1. svibnja u 20sati
  Park dr. Franje Tuđmana, iza Ministarstva graditeljstva
  Republike Austrije 20

  Tamara Franetović-Felbinger, sopran
  Stjepan Franetović, tenor
  Vjekoslav Babić, klavir

 

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here