Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom želi demantirati neistinite navode o organizaciji rada pučkih kuhinja koje su se pojavile i proširile na društvenim mrežama 31. ožujka . U cilju jasnog informiranja korisnika usluga socijalne skrbi, ali i šire javnosti, navode sljedeće:

Pravo na prehranu u pučkoj kuhinji koja je u nadležnosti Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, a provodi Ustanova „Dobri dom“ Grada Zagreba, imaju korisnici sukladno Odluci o socijalnoj skrbi. Obzirom na mjeru Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ograničavanja javnog prijevoza Ured je od ponedjeljka, 30. ožujka, organizirao dodatne lokacije na kojima se vrši podjela ručka i to u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije, Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb te Župom sv. Antuna Padovanskog.

 

 

MJESTO PODJELE ZA KORISNIKE S PODRUČJA
·         „Blagovaonica Branimirova“, Kneza Branimira 35 Donji Grad (Centar), Gornji Grad -Medveščak, Trnje, Podsljeme
„Blagovaonica Cerska”, Cerska 3 Dubrava (Donja, Gornja) Maksimir
·         „Blagovaonica Alfirevićeva”, Alfirevićeva 6 Peščenica, Žitnjak
·         Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Crnojezerska 20 Črnomerec, Podsused – Vrapče
·         Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Av. Dubrava 220 Sesvete
·         Župa Sv. Antuna Padovanskog, Sv. Duh 33 Trešnjevka (Sjever i Jug)
·         Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, Siget 18 Novi Zagreb (Zapad, Istok, Brezovica)

Obzirom se neistinite informacije odnose konkretno na mjesto podjele na adresi Avenija Dubrava 220 želimo istaknuti kako su obroci osigurani od strane Grada Zagreba putem Ustanove „Dobri dom“ Grada Zagreba, a podjelu vrše na volonterskoj osnovi djelatnici osnovnih škola i učeničkih domova kao i pripadniki navijačke skupine u osiguranju  provedbe zaštitnih mjera.

Ovakva organizacija dodatnih mjesta za osiguranje prehrane u pučkoj kuhinji korisnicima koji su ostvarili pravo sukladno Odluci o socijalnoj skrbi odvijat će se sve dok postoji potreba uzrokovana epidemiološkom situacijom i odlukom o ograničenju javnog prijevoza.

Još jednom ističemo kako su dodatne lokacije za podjelu obroka organizirane kako bi Grad Zagreb osigurao dostupnost socijalne usluge za najsiromašnije sugrađane.

Za naše sugrađane koji su starije životne dobi, osobe s invaliditetom te osobe s kroničnim bolestima koje su u potrebi za podrškom u organiziranju prehrane mogu se javiti Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom na br. 01 610 1565, Gradskom društvu Crvenog križa Zagreb ili Caritasu Zagrebačke nadbiskupije.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here