Kako bi vam vrijeme u našim domovima što brže prolazilo i kako biste uživali u nekim djelima koja su vam nepoznata ili se podsjetili na ona koje ste zaboravili, umjetnici Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu ponudit će vam listu svojih prijedloga. Naime, namjera je novog on line projekta našeg središnjeg nacionalnog kazališta, da  vrijeme koje moramo provoditi izolirano, provodimo zajedno  zanimljivo i uzbudljivo. Stoga će vam umjetnici zagrebačkoga Hrvatskog narodnog kazališta, kojima je također kao i vama, radni prostor unutar zidova njihovih domova, kroz tjedne otkrivati u čemu oni uživaju, što gledaju, čitaju, slušaju te na koji način provode dane…

Novi projekt HNK u Zagrebu otvorila je intendantica Dubravka Vrgoč.

KNJIGA

Roman Gustava Flauberta „Madame Bovary“ iz 1857. godine, remek-djelo realizma koje prikazuje ne samo nesretnu sudbinu žene zatočene u provinciji 19. stoljeća, već i duh cijele epohe.  U ovakvim vremenima kada smo prepadnuti onim što nas ukružuje upravo u klasicima, točnije načinu njihova pripovijedanja, možemo naći neki mir koji nam danas itekako nedostaje.

FILM

„Drvo života“ Terrencea Malicka iz 2011. godine, epska obiteljska drama s nadrealnim elementima koja svjedoči o univerzalnim pitanjima na koja nužno ne moramo ili ne možemo naći odgovore. Kozmička slika koja se potvrđuje u našim osobnim dramama te nudi neki gotovo metafizički izlaz iz nemogućne stvarnosti.

 SERIJA

„Fleabag“  Phoebe Waller-Bridge  je genijalna serija o svakodnevici glavne glumice, odnosno autorice, u kojoj se ona „spotiče“ o razne probleme od onih poslovnih, do obiteljskih i ljubavnih. Ova „komedija iz našeg susjedstva“ nudi niz identifikacijskih prilika, ali i mnoštvo mogućnosti da zaboravimo što se zapravo danas događa u svijetu koji nas okružuje.

GLAZBA

„Perfect Day“ , jedna od mojih najdražih pjesama ikad. Vraća me u vrijeme kada sam se osjećala upravo onako kako Lou Reed pjeva. Sigurna sam, uskoro će se vratiti to vrijeme.

PORUKA

Ostanite kod kuće i gledajte predstave zagrebačkoga Hrvatskog narodnog kazališta na YouTube kanalu 24 sata, web24 sata, FB HNK u Zagrebu i 24 sata!!!!

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here