Neuobičajeno ali lijepo i intimno druženje priredila je danas ekipa Gruntovčana u kazalištu Kerempuh. Bruseći predstavu svakoga dana u očekivanju premijere 8.ožujka, glumci su na čelu s redateljima Borisom Svrtanom i Rajkom Minkovićem na tren odahnuli, odigrali nekoliko scena za novinarei s kojima su popričali uz gruntovčanski gablec.

Očekivanja su od predstave velika -rekao nam je Boris Svrtan, koji u predstavi igra Cinobera- Ovi naši Gruntovčani su na bazi predivne baštine koju su nam ostavili divni genijalci od Golika, Kerstnera i svih glumaca kojih se i danas dobro sjećamo. Mladen Kerstner je danas možda jedan zaboravljeni pisac ali univerzalnost te serije i poruka koju je ona uputila meni je dala ideju da danas baš kroz njegovo ogledalo tog Gruntovca možemo progo voriti u 21.stoljeću. Strukture iz sedamdesetih godina se nisu puno promjenile. One su samo postale otvoreno kriminalne, otvoreno korumpirane i otvoreno bezobrazne.

U predstavi igraju: Matija Šakoronja (Dudek), Mirela Videk Hranjec (Regica), Hrvoje Kečkeš (Presvetli), Boris Svrtan (Cinober), Filip Detelić (Matula), Ivica Zadro (Martin), Nina Erak Svrtan (Gretica), Anita Matić Delić (Kata), Luka Petrušić (Besni), Ines Bojanić (Babica/Roza), Maja Posavec (Cila / Pjevačica), Ornela Vištica (Marinela Puvalo), Josip Brakus (Jura / Rok Vađon / Štef), Karlo Mlinar (Inženjer / Videk / Konobar).
 
Uz redatelje Rajka Minkovića i Borisa Svrtana, koji potpisuje i scenografiju, autorski tim čine lektorica i jezična savjetnica Ines Carović, kostimografkinja Vedrana Rapić, oblikovatelj svjetla Aleksandar Mondecar te autori glazbe Glazbena družina Cinkuši.

Pretpremijere su zakazane za 6. i 7.ožujka.

ŽELJKO KRZNARIČ

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here