Svečanim potpisivanjem Ugovora o kupnji  četiri najsuvremenija PET/CT uređaja nove generacije između Medikol Grupe i tvrtke Philips, koji je potpisan u utorak, u Hotelu The Westin, ponovno je učinjen iskorak u vrhunsku tehnologiju koji će unaprijediti dijagnostičku pouzdanost pretraga i značajno pridonijeti poboljšanju kvalitete i duljine života onkološkihbolesnika.Poručio je nakon potpisivanja Ivan Rajković, predsjednik Uprave Medikol Grupe.

Investiciju ukupne vrijednosti  10 milijuna eura, uz predsjednika Uprave Rajkovića potpisao je Reiner Schlatmann, glavni izvršni direktor Philipsa za srednju i istočnu Europu,kao i Lela Maček direktorica tvrtke ICEBERG –Philipsov zastupnik u RH. 

Riječ je o najsuvremenijim PET/CT uređajima nove generacije, Philips Vereos Digital PET/CT koji će,  u usporedbi s postojećim PET/CT uređajima u Republici Hrvatskoj, doprinijeti visokokvalitetnom nalazu i time značajno povećati dijagnostičku pouzdanost za pacijente. Zbog iznimno velike osjetljivosti i specifičnosti, te bitno poboljšane kvalitete snimke, ovim uređajima će se omogućiti otkrivanje i najsitnijih lezija u ljudskom organizmu. Kvaliteta uređaja bitno će smanjiti  vrijeme trajanja pretrage  te  dozu potrebnog radiofarmaka, čime će se značajno smanjiti zračenje kako pacijenata tako i medicinskog osoblja. 

„Poliklinika Medikol  je  zakonski pružatelj zdravstvenih usluga kao i svaka ustanova u javno-zdravstvenom sustavu što znači da HZZO plaća zdravstvenu uslugu  svima po istoj cijeni.  Motivirani smo činjenicom da ovu vrhunsku tehnologiju uvodimo na dobrobit naših pacijenata, ali i liječnika kliničara, kao  i cjelokupnog zdravstva  u RH.  Za kupnju u svijetu trenutno najbolje PET/CT dijagnostike Medikol Grupa ulaže vlastita financijska  sredstva, što znači da  proračun Republike Hrvatske, kao i  njezine porezne obveznike ta kupnja neće ništa koštati.

Nadalje,  Poliklinika Medikol u partnerstvu s Institutom Ruđer Bošković jedini je proizvođač izotopa neophodnih za dijagnostiku PET/CT uređajima. Tvrtka Ruđer Medikol Ciklotron d.o.o., koju su zbog te namjene osnovali Institut Ruđer Bošković, Medikol d.o.o. i Ruđer Inovacije d.o.o. proizvodi radiofarmaceutiku za potrebe PET/CT dijagnostike bez koje ne bi bilo moguće obavljati PET/CT dijagnostiku izvan Zagreba, odnosno u centrima kao što su Split, Rijeka i Osijek što čini uređaje dostupne svim osiguranicima HZZO-a.  Primjena PET/CT uređaja nove generacije rezultirat će uštedom za cjelokupno hrvatsko zdravstvo, a time i gospodarstvo u cjelini, što je doprinos Poliklinike Medikol Nacionalnom planu protiv raka, ali i nastojanjima da  RH prestane biti prva na listi europskih zemalja po uzroku smrtnosti od karcinoma.“, zaključio je predsjednik Uprave Medikol Grupe Ivan Rajković.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here