Počinje novi kreativno-edukativni program za djecu BIMBI E ARTE @MSU

0

U Muzeju suvremene umjetnosti od 16. listopada 2019. počinje novi kreativno-edukativni program za djecu BIMBI E ARTE @MSU koji objedinjuje likovno stvaralaštvo i učenje talijanskog jezika kroz igru! Pod vodstvom Melite Omeragić, kiparice i waldorfske pedagoginje te izvorne govornice talijanskog jezika, likovni program uz usvajanje talijanskog jezika namijenjen je predškolskoj djeci i učenicima razredne nastave, a nastao je u suradnji MSU-a s OMart kreativnim uslugama.

Program je osmišljen tako da kroz kreativno stvaralaštvo i igru djeca razvijaju maštu te brže usvajaju novi strani jezik. Kako objašnjava voditeljica programa BIMBI E ARTE @MSU, Melita Omeragić: „Naše polaznike potičemo na aktivno djelovanje u svim segmentima. Sudjelovanjem u kreativnim aktivnostima i igrama dijete će strani jezik usvajati, vrlo prirodno. Igrajući se, djeca uče tako da stvaraju pretpostavke, istražuju te donose nove zaključke na temelju onoga što do sada znaju. Kada je riječ o učenju kroz igru, djecu nije potrebno poticati na učenje, jer su motivirani vlastitom željom za upoznavanjem svijeta koji ih okružuje i usvajanjem novih znanja.“ Tijekom tog procesa, okruženi inspirativnim umjetničkim djelima u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti, djeca će također steći pozitivna iskustva, a time i naviku odlaska u muzeje i galerije.

OMart likovne radionice u MSU / foto: izvor MSU

Program uključuje istraživanje crtačkih, slikarskih i kiparskih tehnika, usvajanje talijanskog jezika kroz igru, obilazak i razgovor o umjetničkim djelima Muzeja! Predviđene su i tematske radionice u skladu s blagdanima i međunarodnim praznicima te mindfulness tehnike disanja kako bi djeca što bolje ovladala vještinama koje će im poslužiti za uspjeh i u drugim segmentima života.

Završetak sezone obilježit ćemo izložbom umjetničkih djela polaznika i prezentacijom na talijanskom jeziku u Muzeju suvremene umjetnosti!

KADA?

Radionice započinju u srijedu, 16.10.2019. i traju do 3.6.2020.

OGLEDNI SATI?

Za ogledne sate moguće je se prijaviti u listopadu:

BIMBI E ARTEod 5-7 godina u terminu održavanja srijedom od 18:00-19:00 sati

BIMBI E ARTEod 7-10 godina u terminu održavanja srijedom od 19:00-20:00 sati

KAKO SE PRIJAVITI?

Prijave i informacije na: edukacija@msu.hr

Osoba za kontakt: Daniela Bilopavlović Bedenik, viša kustosica Pedagoškog odjela / tel: +385 (1) 605 2712

PRAKTIČNE INFORMACIJE:

Nastava će se održavati jednom tjedno, u trajanju od 60 minuta / ukupno 30 sati.

Program će se odvijati u malim grupama uz individualizirani pristupom svakom polazniku.

CIJENA?

Ukupna cijena programa BIMBI E ARTE @MSU iznosi 1.800,00 HRK, uz mogućnost plaćanja u šest mjesečnih obroka (300,00 HRK/mj).

Napomena: MSU osigurava radni prostor te sav pribor i materijale.

OMart likovne radionice u Lapo Lapo / foto: izvor MSU

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here