Svečana sjednica Zagrebačke županije povodom obilježavanja Dana županije, održana je u hotelu International u Zagrebu.

„Osim rezultatima poduzetnika, Zagrebačka županija može se pohvaliti i velikim brojem domaćih i stranih investicija. Spomenut ću IKEA centar u Rugvici ukupne vrijednosti 100 milijuna eura. U tijeku je izgradnja pogona Plive u Savskom Marofu ukupne vrijednosti 100 milijuna dolara. Završena je prva faza izgradnje velikog proizvodnog pogona tvrtke Kralj Metala Alati ukupne vrijednosti 23 milijuna eura, a pri kraju je i druga faza ovog projekta. U listopadu prošle godine započela je izgradnja distributivno-logističkog centra RALU logistika ukupne vrijednosti 150 milijuna kuna koji će uskoro krenuti sa radom. Također, u ožujku ove godine otvoren je logistički centar tvrtke Kaufland u Jastrebarskom ukupne vrijednosti 75 milijuna eura. Prije nekoliko dana izdali smo i uporabnu dozvolu logističkom centru Lagermax u općini Luka, investiciji vrijednoj 90 milijuna kuna“, rekao je Kožić.

Predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan je naglasio: „Zagrebačka županija jedna je od gospodarski i ekonomski najuspješnijih županija, a naši makroekonomski pokazatelji bilježe pozitivne trendove što je odraz i uspješne politike koju vodimo“, rekao je Bošnjaković te dodao da je županijski Proračun stabilan, bez dugova i zaduženja. „Trudit ćemo se stvarati još bolje uvjete i nastaviti s onim što radimo“, zaključio je Mikuljan..

Zagrebačka županija i nadalje je jedna od gospodarski najstabilnijih županija u Republici Hrvatskoj, a tome i brojke govore u prilog: Županija bilježi rast prihoda poduzetnika od 12,5 %, investicija od 18.2 % te čak 43 % više turističkih noćenja.

Ovom prigodom uručeno je 10 županijskih javnih priznanja, a Nagrada Zagrebačke županije  za životno djelo dodijeljena je kiparu, slikaru i kulturnom djelatniku Dragutinu Grgasu – Belom iz Zaprešića.

Inače, Zagrebačka županija je administrativna cjelina koja je službeno pod tim nazivom, Comitatus Zagrabiensis, utemeljena 17. srpnja 1759. kad joj je carica i kraljica Marija Terezija podarila grb i pečatnjak. Taj grb je i danas u uporabi, a spomenuti datum slavi se kao Dan Zagrebačke županije.

ŽELJKO KRZNARIĆ

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here