Počelo je tradicionalno plivačko natjecanje „Zlatni medvjed“ kojeg organizira Plivački klub Medveščak na bazenskom kompleksu Svetice u Zagrebu.

Kvalifikacije su počele u subotu ujutro, dok popodnevna finala počinju od 17.00 sati, U nedjelju 14. srpnja kvalifikacije su također od 9.00 sati, a popodnevna finala od 17.00 sati.

„Zlatni medvjed“ i ove je godine ponovno postao mjesto na kojem  su se okupila najveća plivačka imena Hrvatske i svijeta – njih preko 250 od čega i ukupno 41 natjecatelj iz Slovenije, Italije, Češke, Njemačke, Poljske i Estonije, koji će nastupati u 16 plivačkih disciplina.

Posljednje je to natjecanje u seriji Grand Prix natjecanja Hrvatskog plivačkog saveza u ovoj sezoni, a koje ujedno trenerima i plivačima služi za isplivavanje normi za velika prvenstva te kao testno natjecanje onima koji su norme za ista već ostvarili.

Tako valja posebno izdvojiti najjače adute od ukupno 29 plivača i plivačica Plivačkog kluba Medveščak: državne prvake Nikolu Obrovca i Nikolu Miljenića, kojima je ovo posljednje natjecanje prije Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji te juniorke Paulu Lončarević i Klaru Bošnjak, koje su se upravo vratile s Europskog juniorskog prvenstva u Rusiji. Klari se sezona tek zahuktava pa ju tako nakon „Medvjeda“ čeka nastup na ljetnom izdanju Olimpijskog festivala europske mladeži, koji se krajem srpnja održava u Azerbejdžanu, kao i na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje je na rasporedu u kolovozu u Budimpešti.

Inače, „Zlatni medvjed“ tradicionalni je plivački miting, koji se organizira od 1986. godine te je tijekom godina postao zaštitni znak ne samo Plivačkog kluba Medveščak, nego i Grada Zagreba, a od 2016. održava se na novoizgrađenom bazenskom kompleksu Svetice.

Svi ljubitelji plivanja dobro su došli oba dana.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here