Ako vas zanima i nemate što raditi u ove ljetne dane dođite u Tehnički muzej Nikola Tesla u četvrtak, 11. srpnja u 20 sati u kino dvorani a održat će se popularno znanstveno predavanje na temuMjesec – zemljin vjerni pratitelj

Predavač je Zvonimir Drvar, voditelj planetarija.21. srpnja obilježava se 50 godina od spuštanja ljudi na Mjesec. Misija Apollo 11 na površinu Mjeseca spustila je u Mjesečevom modulu astronaute Neila Armstronga i Buzza Aldrina, prve ljude na Zemljinom prirodnom satelitu. Bio je to iznimno važan događaj u povijesti svemirskih letova. Tehnički muzej Nikola Tesla priključit će se obilježavanju obljetnice prigodnim predavanjima.

Mjesec je Zemljin prirodni satelit. Već golim okom možemo uočiti tamnija i svjetla područja na njegovoj površini. Istraživači su davno prije Mjesečevu površinu podijelili na tamnija mora i sjajnija kopna. Također, detaljnijim pogledom možemo uočiti i brojne udarne kratere i razna druga obilježja. Teleskopom još bolje uočavamo detalje na Mjesecu. Na predavanju će biti govora o građi Mjeseca, o pojavama na njegovoj površini i prošlosti Mjeseca. Dotaknut ćemo se i sustava Zemlja-Mjesec te opisati neke zanimljive pojave.

Ulaz na predavanje je slobodan.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here