Uspješno upravljanje vremenom

“Ako ne možemo upravljati vremenom, ne možemo upravljati ni s čim drugim”, poznata je izjava Petera F. Druckera.

Upravo je vrijeme oskudni resurs koji nema supstituta. Ukoliko ga sami ne osmislimo i kreiramo, bit ćemo u njegovom kontinuiranom deficitu. Upravljati vremenom znači uspjeti ostvariti sve svoje ciljeve u najkraćem vremenu. Planiranje predstavlja prilagodbu vremena sebi. Svrha edukacije je dati praktične savjete za stvaranje liste aktivnosti i postavljanje prioriteta kako bi planiranjem izbjegli pasivno reagiranje, izbjegli stres u začetku, postali produktivniji i dobili više slobodnog vremena za sebe, obitelj, sport i prijatelje. Pronalaženje vremena potrebnog za planiranje nije još jedan dodatan zadatak u našem planeru, već put prema radosti i zadovoljstvu.

•Koliko vrijedi jedan sat vašeg vremena?
•Preuzmite kontrolu nad svojim vremenom– kradljivci vremena i kako im se oduprijeti
•Planirati, ali ne preplanirati – 60 % (dnevni plan) 20% za neočekivane aktivnosti (smetnje, kradljivci vremena) i 20% (vrijeme za kreativnost)
•ZAPISIVANJE ZADATAKA – najvažnija vještina upravljanja vremenom i prioritetima
•Sortiranje zadataka – Eisenhowerov princip – vremenska matrica
•Tehnike upravljanja vremenom – ABC – postroji te patke
•Multitasking vs switch tasking – paralelni procesi
•Najvažnije zadatke treba napraviti najprije – pojedi tu žabu
•10 pravila uz pomoć kojih možete dobiti na vremenu

Predavač: Doc.dr.sc. Jasminka Samardžija je profesorica Mikroekonomije, Makroekonomije i Liderstva u organizacijama na RIT – Croatia, autorica knjige ‘Intervjui sa 100 hrvatskih lidera o životu i razvoju karijere’ i koautorica knjige ‘Menadžment ljudskih potencijala u poslovnoj praksi’. Direktorica je tvrtke Motivacijski govornik d.o.o. Aktivna je i u domeni neformalne i formalne edukacije od 2002. Njezini treninzi uključuju praktična i dinamična predavanja, vježbe i zajedničke debate, što omogućuje svakom polazniku sagledavanje individualne korisnosti sadržaja seminara. Kontinuirano se usavršava u području motivacije, komunikacije i psihologije (Medijacija – nenasilno rješavanje konflikta, RWCT – tečaj FSO-a, CARNET-ov e-learning i Izrada online tečaja), upravljanja kvalitetom (ISO 9001:2008 lead auditor) i EFQM modela poslovne izvrsnosti. Aktivna je autorica znanstvenih i stručnih članaka, kao i sudionica na interdisciplinarnim hrvatskim i međunarodnim konferencijama. Specijalizirala se za područje leadershipa, procjene i izgradnje prodajnog tima te za razvoj strategije holističkog pristupa razvoju organizacijskih procesa baziranog na samoprocjenjivanju, a životni i poslovni slogan koji voli dijeliti s drugima je: Ti to možeš!

Pridružite nam se na predavanju SimBex Akademije „Uspješno upravljanje vremenom” koje će se 28.03.2019. od 17:45 do 20h održati u dvorani Školske knjige, Masarykova 28/ 3. kat.

Ulaz slobodan uz prethodnu prijavu na besplatni telefon 0800 206 206 ili na e-mail sanitetska@simbex.hr.

Vidimo se!