Vječni problem glazbenih turneja su koncerti koji se održavaju radnim danima. Sinoć Močvara nije bila prepuna, međutim bila je solidno popunjena. Dobre vibracije, energični fanovi te žestoka glazba zapravo i jesu smisao metal koncerata na kojima gotovo nikada nema agresivnih ispada i fizičkih obračuna. Bendovi koji sviraju ne trebaju posebnu zaštitu, njih čuva njihova vjerna publika i to je rijetko viđena posebnost.

Početak koncerta obilježili su Jan Kerekeš i Cold Snap dokazujući da dobar metal još uvijek stanuje u Hrvatskoj. Uslijedili su What A Funk te pozitivno iznenadili svojim stilom. Slušajući studijske izvedbe, iskreno nisam očekivao takvu dozu žestine pomiješane s funky dionicama. Trojica na pozornici, svi vokalno prisutni; onako – dozirano s ludošću.

Treći dio koncerta odradili su (Hed) P.E. i Jared Gomes, poznatiji kao M.C.U.D. Nisu birali sredstva, jednostavno su zakoračili na pozornicu i u sekundi napravili potpuni kaos. Svirajući najveće hitove, (Hed) P.E. su doslovno hipnotizirali publiku koja je skakala i na metal, funky, hip-hop te reggae. Pored Jareda, mamac za ženski dio publike bješe bubnjar Jeremiah „Trauma“ Stratton, stoga su djevojke riskirale stampedo u moshpitu noseći mobitele i fotografirajući ga.
Tijekom koncerta Jared je bez zamjeranja rekao da su na ulasku u Hrvatsku bili temeljito pregledani od strane hrvatske policije koja je tražila narkotike i tko zna što. Naravno, nisu pronašli traženo, ali ipak: tako se ne dočekuju vrhunski, svjetski glazbenici kojih je Hrvatska ionako žedna.

Naposljetku, dok je publika hvatala bačene trzalice i bubnjarske palice, jedna djevojka je dobila poziv u backstage gdje joj je Jared vjerojatno potpisao omiljeni CD.

Mario Lovreković – Lovra

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here