Cabaret „Preko veze“ u Kerempuhu

0

Satiričko kazalište Kerempuh u koprodukciji s Kazalištem Moruzgva priprema novu predstavu Cabaret „Preko veze“  Ivana Lea Leme, koja će se premijerno izvesti u  nedjelju, 17. veljače 2019. (pretpremijere: 14. i 15.2.2019. u 20 sati) na sceni kazališta Kerempuh.

Kao što i sam naslov implicira, ova predstava kroz cabaretsku formu, tarantinovski bizarnim i almodovarovski melodramatičnim stand up monolozima, prošaranim burlesqe točkama,  komentira hrvatski i globalni društveno politički aktualitet. Fabule se pletu nitima “veza i vezica”, a na publici je da procijeni je li “život preko veze” bezveze.

No, društveno politička stvarnost samo je celofan u koji su umotane unutarnje borbe, strahovi, padovi i pobjede četiriju ženskih likova, čije bizarne životne priče predstava prati.

Cabaret Preko veze / foto: izvor Kazaliste Kerempuh

U predstavi igraju Mila Elegović, Jelena Miholjević/Ana Begić, Linda Begonja/Ecija Ojdanić, Ana Maras Harmander/Mirela Videk Hranjec.

Glazbu potpisuje Zvonimir Dusper, kostimografiju Mirjana Zagorec, scenografiju Irena Kraljić, koreografiju Leo Mujić, a oblikovanje svjetla Martin Šatović.

Najavljujući svoj novi kazališni projekt, autor Ivan Leo Lemo rekao je:

„Svi se stalno bune da je u našoj zemlji sve moguće isključivo “preko veze”, ali u isto vrijeme, ti isti koji prigovaraju takvom kretanju kroz sustav, “povući će veze” za bržim i efikasnijim ostvarivanjem svojih potreba ili ambicija. Preko reda i redoslijeda žurimo i laktamo se kroz životne hodnike, zaboravljajući zakon nad zakonima koji kaže – ono što nam pripada, to nam nitko ne može oduzeti, a ono što nam ne pripada, to nam nitko ne može dati!“

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here