MODNI KORAK PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

0

 

Nakon što su proveli niz akcija u kampanji „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, dom za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasila Duga nastavio je u subotu sa skretanjem pažnje javnosti na ovaj problem i pozivanjem žrtava da prijave nasilje kojem su izložene. Nažalost, mnoge žene i djeca upravo tijekom ovih blagdana neće imati radost u srcu niti mir u duši jer su izloženi brutalnom nasilju unutar vlastite obitelji.

Modni korak protiv nasilja nad ženama naziv je modne revije koja je održana u muzeju Mimara na kojoj su žene uspješne u svojim poslovima i poznate javnosti nosile odjeću modnog branda MY _DRESSING ROOM.

Htjeli smo da na malo neobičan način povežemo temu mode koje najvećim dijelom konuzumiraju žene i temu nasilja gdje su žene na žalost većinom žrtve – rekla nam je ravnateljica doma Željka Barić- Drago mi je da smo na taj način privukli pažnju medija jer mediji čine veliku stvar u promicanju borbe protiv nasilja i mislim da je ovo danas bio pun pogodak. Glavna poruka je poslana a to je da za nasilno ponašanje nema opravdanja i da je nasilje osobni izbor onoga koga čini i za to nasilno ponašanje žrtva ne može biti nikako kriva i odgovorna. Stoga pozivamo sve žrtve nasilja da se jave i potraže pomoć.

Sva odjeća koja je biti nošena tijekom revije biti će donirana ženama koje su trenutno na smještaju u  skloništu.

Za građane koji imaju ozbiljne probleme zbog izloženosti nasilju unutar svoje obitelji Duga ima organizirano besplatno savjetovalište s pravnom te psihosocijalnom podrškom u koje se može doći osobno u Ninsku 10/II u Sesvetama,  nazvati telefonom na 0800 8898, odnosno dobiti odgovor na pitanje putem emaila mirna-zona@zagreb.hr . Usluge ovog savjetovališta koristilo je od 2005.g. više od 7800  sugrađana.

 ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here