50. jubilarna izvedba predstave ‘ZDRAV I ČISTI DOM,TO JE BAŠ PO MOM’ u ZKM-u

0

Sutra, 22. prosinca 2018. u 11,00 sati, se u Zagrebačkom kazalištu mladih održava jubilarna 50. predstava za djecu „Zdrav i čisti dom, to je baš po mom“.

Rijetka su kazališta koja se mogu pohvaliti čak sa četiri predstave koje u jednoj godini proslavljaju svoju jubilarnu 50. izvedbu. ZKM je već u ovoj godini  proslavio 50. izvedbu ‘Hinkemana’ i ‘Črne mati zemla’, predstava koje su pobrale sve najznačajnije dramske nagrade. Uskoro će proslaviti i 50. izvedbu predstave „Sherlock Holmes“, a sutra je na daskama Kazališta 50. jubilarna izvedba predstave „Zdrav i čist dom, to je baš po mom“.

Predstava „Zdrav i čist dom, to je baš po mom“ za koju je tekst napisao Kristijan Ugrina, namijenjena je djeci – od vrtićke dobi  do kraja nižih razreda osnovne škole. Kristijan Ugrina je poznati glumac ZKM-a i popularno televizijsko lice koji izvedbom igrokaza za djecu s edukativnom notom, uporabom lako zapamtljivih songova i duhovitih fabula, djecu na zabavan način kroz predstavu podučava važnosti higijene, čistoće i osnovnih ekoloških pravila poput razvrstavanja otpada, zdravim prehrambenim navikama te odgovornom ponašanju prema drugom čovjeku, prirodi i okolišu.

Autor i redatelj: Kristijan Ugrina

Dramaturginja: Jelena Milošević

Glume: Jasmin Telalović, Milica Manojlović, Nataša Dangubić, Robert Budak, Hrvojka Begović, Zoran Čubrilo, Filip Nola, Vedran Živolić, te polaznici Učilišta – Marjjeta Ugrina/Maria Lola Vukušić; Mislav Mirković/ Lukas Ripli.

Scenografkinja i autorica lutaka je Ana Sekulić, kostimografkinja Marta Žegura, skladatelj Mario Mirković, koreografkinja Zrinka Lukčec dok je izrada animacije povjerena Vedranu Štefanu. Oblikovatelj svjetla je Marinko Maričić, oblikovatelj tona Kruno Miljan, inspicijent Željko Začek.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here