Class by class priča ide dalje!

Nakon velike donatorske akcije naših književnika, Zoran Jagec, predsjednik Class by class udruge, danas će održati predavanje o kompletnom projektu, svojem putovanju u Afriku i gradnji škola. Predavanje će biti popraćeno izložbom fotografija, a Prince Wale Soniyiki zaokružit će događanje ritmovima afričkih bubnjeva. Kompletan prihod od kupnje fotografija ide za izgradnju nove škole.

U 17 i 20 sati (HTV 1), u emisiji Kod nas doma, pratite javljanje uživo, a u 18 i 30 sati dođite u zagrebačku Knjižnicu Silvija Strahimira Kranjčevića (Zapoljska 1) i pogledajte kako su djeca iz Maasai sela Mogero u Tanzaniji dobila svoju školu.

Podsjetimo:

Class by class je nevladina udruga koja okuplja volontere i donatore u projektima obnavljanja razreda i škola u najsiromašnijim krajevima svijeta. Cilj projekata je senzibilizacija javnosti za probleme djece u svijetu te poboljšanje uvjeta obrazovanja djece i mladih iz najzabačenijih dijelova.

Zoran Jagec o projektu:

U Tanzaniji, u blizini gradića Rujewa (jugozapad prema granici sa Zambijom), Maasai selo Mogero dobilo je svoju školu. Do sada su djeca morala pješačiti desetak, petnaestak i više kilometara do prve područne škole u Rujewi. U novoizgrađenoj školi održavat će se nastava za predškolce i prva tri razreda osnovne škole što će djeci olakšati nastavak školovanja.

Lokalna je vlast osigurala učitelje, a škola je dobila i solarni sustav rasvjete koji će služiti cijelom selu. Izgradnja je škole pokrenula mnoge promjene: pripremaju se planovi za uređenje prilaznog puta od glavne prometnice do sela, a kreće i procedura kojom će mjesto dobiti službeni status sela, što će njegovim stanovnicima olakšati uključivanje u širu zajednicu.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here