Ljubav koja ne može proći

Foto:You Tube screenshot

0

Josipa Lisac, najveća hrvatska pjevačka diva svih vremena, svoj će tradicionalni zagrebački koncert u čast Karla Metikoša ove godine po prvi puta održati u Laubi čiji je jedinstveni ambijent kao stvoren za gracioznost ove glazbene ikone.

Već više od 2 desetljeća, 10.12. rezerviran je za Josipine koncerte za Karla, a prosinačka slavlja glazbe i ljubavi do sada su tako posjetila gotovo sve zagrebačke koncertne dvorane, klubove, sportske dvorane pa čak i prostore na otvorenom.

Prvi veliki Josipin koncert u impozantnoj Laubi također će tradicionalno biti i njezin posljednji u kalendarskoj godini, kojim će završiti još jedna njena izuzetno uspješna koncertna godina. Josipa je ove godine nastupila u Podgorici, Beogradu, Sarajevu, Skopju i na Krku te u Zurichu, a pred njom su i inozemna gostovanja u Goteborgu, Stockholmu i Munchenu. Posebno se tu ističe koncert u Stockholmu u listopadu, gdje će Josipa nastupiti u sklopu cijenjenog Stockholm jazz festivala.

A ta ljubav koja ne može proći, ljubav koja nema kraja dogodila se 6. veljače 1971. na koncertu u Petrinji. Od te petrinjske noći Josipa i Karlo postali su nerazdvojni, a na umjetničkom planu ubrzo se pojavio album Dnevnik jedne ljubavi – klasično  remek djelo rock glazbe. Karlo Metikoš je umro sa samo 52 godine života 10. prosinca 1991. U snu. Josipa ga nikad nije zaboravila. A ni neće. To je ljubav koja ne može proći. (M.Šantek)

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here