NOVI ANGIOGRAFSKI UREĐAJ U KB SVETI DUH

0

U Zavodu za kardiologiju Kliničke bolnice Sveti Duh  , održana je  prigodna svečanost u povodu puštanja u funkciju novog angiografskog monoplanarnog RTG uređaja za interventnu kardiologiju – Philips Azurion 7, čija je nabavka, odlukom Ministarstva zdravstva, financirana iz bespovratnih sredstava Europske unije u okviru Operativnog programa konkurentnosti i kohezija i dio je provedbe programa razvoja sustava javne zdravstvene zaštite građana.

Riječ je o najboljem i najmodernijem aparatu za angiografiju u Hrvatskoj ali i u svijetu a kako je naglasila pročelnica zavoda za bolesti srca i krvnih žila Kliničke bolnice Sveti duh, aparat će služiti na dobrobit pacijentima a ja i moje kolege smo sad rame uz rame s najbolji svjetskim stručnjacima u kliničkim bolnicama. Zajedničkim snagama ćemo znati opravdati povjerenje koje nam je ukazano navakom ovog aparata.

U kliničkoj bolnici Sveti duh je izvrsna kardiologija koja pokriva i zapadni dio grada Zagreba i zapadni dio Hrvatske, naglasio je ministar zdravlja Milan Kujundžić, a sad je tu i novi uređaj koji ima najmodernije perfomanse i na kojem će se moći lakše i bolje izvršavati kardiološki zahvati.

Aparat je vrijednosti oko pet milijuna kuna i kako je rekao ravnatelj bolnice Mladen Bušić, ovo je uvertira poklona za slijedeću godinu kada bolnica obilježava 215 godina neprekidnog rada.

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here