Nick Cave – 20.000 Dana na Zemlji

0

 

Brojčanik je otkucao dvadesettisućiti dan u životu Nicka Cavea. Od buđenja uz nemirne zvukove njegove budilice ujutru pa do noćne šetnje plažom nakon koncerta, film očarava svojim dinamičnim i atmosferičnim ozračjem i pjesničkim opisima lika i djela Nicka Cavea.

Baršunasti bariton glazbene ikone Nicka Cavea te njegovi mračni i duhoviti tekstovi u glazbenoj fuziji sa sporim i sumornim baladama i neizostavnim post-punk šarmom stvorili su glazbeni stil koji samo i jedino možemo nazvati ‘Caveovski’ .

U pažljivoj i detaljnoj filmskoj kreaciji i svome prvijencu, umjetnički i redateljski dvojac Jane Pollard i Iain Forsyth stvaraju kombinaciju fikcije i stvarnosti, osobnih i javnih stvari te kroz jedan izmišljeni dan dočaravaju životnu priču ovog poznatog glazbenika.

Dramatizirane scene prikazuju Caveov razgovor s psihoterapeutom o njegovu djetinjstvu ili arhivistu koji uz prisjećanje objašnjava šta se sve događalo na fotografijama iz Caveovih „luđih“ godina sa svojim bendovima. One se izmjenjuju s dokumentarnim snimcima u salama za probe i muzičkim studijima. Zajedno s Nickom Caveom, kolege muzičari, poput Blixe Bargelda i Kylie Minogue, prisjećaju se njihove zajedničke suradnje i nekih drugih vremena.

GLUMCI: Nick Cave, Susie Bick, Darian Leader, Warren Ellis, Ray Winstone, Blixa Bargeld, Kylie Minogue, Arthur Cave, Earl Cave, Thomas Wydler, Martyn Casey, Conway Savage

SCENARIST: Nick Cave, Iain Forsyth

TRAJANJE: 97 min

NEDJELJA 02.12.2018 | Projekcija filma o Nicku Caveu: 20.000 Days on Earth @Vintage Industrial | Start 20:00h | Upad: FREE

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here