Danas su predstavljene nove e-uslUge zagrebačkog holdinga  odnosno priključenje platformi e-građanin. U suradnji s APISOm I gradom Zagrebom razvijeno je sučelje na koje se mogu prijaviti svi korisnici, mijenjati  svoje podatke I njima upravljati te slati sve zahtjeve koje imaju prema holdingu.

Ovo je zapravo nastavak poboljšanja odnosa s našim korisnicima, kaže predsjednica uprave Ana Stojić Deban, koji smo započeli prije tri godine kad smo otvorili pozivni centar koji korisnici mogu u svako doba dana koristititi. Od 0 do 24 sata. Mi neprestano radimo na korisničkoj podršci a u ovom smo slučaju napravili veliki korak naprijed.

Još se jednom potvrđuje da je uloga gradske uprave I Holdinga da budu istisnki servis građana a to se potvrđuje I s ovom nadogradnjom usluga, naglasio je gradonačelnik Milan Bandić, druga je uloga da budemo logistika poduzetnicima I treća zadaća je pružiti uslugu građanima na vrijeme I što manje podizati cijene usluga. Ovo je vlika stvar za građane koji ne moraju obijati pragove ureda nego iz udobnosti doma sve obaviti.

 

ŽELJKO KRZNARIĆ

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here