Pored Silent Hilla, jedna od najpoznatijih horor igrica je Resident Evil u Japanu poznatija pod imenom Biohazard. Prvi dio igrice izašao je 1996. godine, proizvela ju je japanska tvrtka Capcom, a do sada je objavljeno sedam nastavaka iste. Velika popularnost potaknula je tvrtku Sony Pictures Entertainment na stvaranje filmske ekranizacije, stoga je angažiran Paul William Scott Anderson kako bi napisao scenarij i režirao prvi nastavak. Film je izašao 2002. godine, a do danas je snimljeno ukupno šest nastavaka. Glavnu ulogu Alice, elitne komandosice zaslužila je lijepa Ukrajinka Milla Jovovich koja svoju ulogu tumači u svim nastavcima.

U prvom dijelu Alice predvodi tim komandosa koji ulazi u „Košnicu“, veliku podzemnu ustanovu Umbrella Corporation koja se bavi genetskim istraživanjima. Širenje smrtonosnog virusa prijeti čovječanstvu, tim gubi bitku i pretvara se u proždrljive zombije, dok je na Alice da virus izolira unutar kompleksa.

Osim što je prvi nastavak s lakoćom osvojio ljubitelje horor filmova, mnogima se svidio i soundtrack na kojemu gostuju velikani kao što su: Slipknot, Ill Nino, Coal Chamber, Marilyn Manson, Static-X, Method Man, Rammstein, Mudvayne i mnogi drugi. Album počinje s poznatom rečenicom: „You’re all going to die down here!“ koju izgovara The Red Queen, hologram djevojčice koji upozorava tim komandosa na ulazu u „Košnicu“, a zatim nastaje kaos.

Resident Evil je poslastica za sve ljubitelje zombija i Hi-Tech oružja; Milla svojom ulogom pruža ugodu za oči, a glazbena podloga pripomaže atmosferi. Naravno, svaki nastavak dolazi u paketu film/soundtrack, a dovoljno je reći kako je posljednji nastavak filma „Resident Evil: The Final Chapter“ iz 2016. godine u cijelom svijetu zaradio ogromnih 312,242,626 $.

Mario Lovreković – Lovra
Foto: YouTube screenshot

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here